TOGG şarj süresi ve maliyeti açısından oldukça dikkat çekiyor. Birçok kişi “Togg ne kadar sürede şarj oluyor?” veya “Togg batarya ömrü ne kadardır?” diye merak ediyor. Bu içeriğimizde TOGG’un yakıt tüketimi (yakıt tüketimi demek doğru olur mu bilmiyoruz ama) ile alakalı biraz detay paylaşacağız. TOGG arabaları, farklı şarj seçeneklerine göre değişik şarj sürelerine sahip:
Hızlı Şarj Özelliği
TOGG’un hızlı şarj özelliği, uygun hızlı şarj istasyonlarında kullanıldığında, aracın akü kapasitesine bağlı olarak yaklaşık 30-40 dakika içinde %80’e kadar şarj edilebilmesini sağlıyor. Bu özellik, özellikle uzun yolculuklar için oldukça kullanışlı.
Ancak %80’den %100’e çıkması bu istasyonlarda 1 saati bulabiliyor. Bunun da neden böyle olduğunu doğrusu anlamış değilim. Aramızda bilen birileri varsa lütfen yorum yaparak cevaplasın.
Evde Şarj Özelliği
Evde şarj edilebilen TOGG, yaklaşık 7-8 saat içinde tam doluluğa ulaşabiliyor. Bu süre, evde kullanılan şarj istasyonunun özelliklerine göre değişebilir.
TOGG’un batarya kapasitesi, tek şarjla 300 ila 500 kilometre menzile sahip iki farklı güç paketi sunuyor. Araçta yer alan rejeneratif fren sistemi sayesinde, yavaşlamalarda motorların dinamo gibi çalışarak pili tekrar şarj etmesi ve menzili %20’ye kadar uzatması öngörülüyor.
Ayrıca, TOGG’un batarya ömrüyle ilgili olarak, elektrikli otomobillerin batarya ömürlerinin genellikle 160.000 kilometreye kadar uzayabileceği belirtiliyor. Bu, aracın alındıktan sonra 160.000 kilometreye kadar bataryalarının sorunsuz çalışacağı anlamına gelir.
Bu arada TOGG’un bataryası ile alakalı yapılan kullanıcı yorumları ve şikayetleri okumak isterseniz togg batarya yorumları başlıklı şikayeti inceleyebilirsiniz.
TOGG’un şarj maliyeti ne kadar?
Şarj maliyeti açısından, kısa menzilli TOGG 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alırken, uzun menzilli TOGG 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol alabiliyor. Trugo şarj istasyonlarında şarjın maliyeti, kW/s başına birim ücret olarak 7,99 lira olarak belirlenmiş durumda. Böylece, kısa menzilli TOGG’un şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira, uzun menzilli TOGG’un şarj maliyeti ise 707.1 lira olarak hesaplanıyor.
Bu konuya bir "YORUM" yazın