Özellikle yeni anne olanlar sağılmış olan anne sütünün tekrar ısıtılıp ısıtılmayacağı konusunu ya da Biberonla anne sütü buzdolabında ne kadar saklanır gibi konuları merak edebilir. Burada bu sorulara cevap verip, bazı tavsiyelerde bulunacağım.

Dolaptan çıkan anne sütünü tekrar ısıtmak genellikle önerilmez. Bunun yerine anne sütü ile alakalı yapılması gereken bazı işlemler ve öneriler şunlardır:

Tekrar Isıtmamak

Zaten bir kez ısıtılmış anne sütünü tekrar ısıtmak, sütün besin değerini ve anti-mikrobiyal özelliklerini azaltabilir. Ayrıca, tekrar ısıtma sütün bozulma riskini artırabilir.

Tek Kullanımlık Miktar

Bebeğinize vereceğiniz kadar sütü bir kerede ısıtın ve kullanın. Eğer bebek herhangi bir seferde bütün ısıtılmış sütü bitiremezse, kalan sütü atmanız gerekebilir.

Yavaşça Isıtma

Sütü ısıtmak için, sütü bir ısıya dayanıklı kapta, sıcak (kaynamamış) su dolu bir kabın içine koyarak yavaşça ısıtabilirsiniz. Mikrodalga kullanmayın, çünkü mikrodalgalar, sütün eşit şekilde ısıtılmamasına ve sıcak noktalar oluşmasına neden olabilir. Bu da çocuğun ağzının yanmasına neden olacaktır.

Oda Sıcaklığına Getirme

Eğer süt buzdolabında saklanmışsa, sütü oda sıcaklığına getirmek için kullanabileceğiniz bir yöntem, sütü birkaç dakika soğuk suyun altında tutmaktır. Bu sayede su oda sıcaklığına kendiliğinden gelecektir.

Saklama Süreleri

Buzdolabında saklanan anne sütü, genellikle 3-5 gün içinde kullanılmalıdır. Fazla bekletilmesi tavsiye edilmiyor. Derin dondurucuda saklanan anne sütü ise daha uzun süre dayanır (genellikle 6 ay ile 1 yıl arası).

Anne sütünü saklarken ve ısıtırken dikkatli olmak, sütün besin değerini ve güvenliğini korumak için önemlidir. Siz de bu konuyla alakalı tecrübelerinizi birkaç cümle ile paylaşabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları | Blog

Newsletter